ontspannen door de omgeving


Arrangement Ontspannen door de omgeving

Wandel-/fietsroute langs Dungens museum "'t Brabantse Leven" en theehuis incl. 3 gangendiner

 

Soms is een korte wandeling of fietstocht ‘rondom huis’ ook gewoon leuk en ontspannend. De route wordt verder omschreven als een wandeling. Wat is dan een korte wandeling? Een korte wandeling is er een van 2 uurtjes oftewel ongeveer 9 kilometer. De wandeling start bij de Horzikse hoeve en gaat deels door de bebouwde kom en deels over dijken. U ontvangt een route.

Tijdens deze wandeling komt u langs een leuk Dungens museum. In een authenthieke boerderij uit 1412 zijn 30 brabantse beroepen met bijbehorende kleding weergegeven. U wordt rondgeleid in ongeveer 1.5 uur. Dit museum is open op afspraak voor groepen vanaf 6 personen; bent u met minder dan bellen we of u kunt aansluiten bij een groep.

Bijna aan het einde van de wandeling, aan een dijk, is een theehuis gevestigd. Het theehuis serveert eigen gemaakt gebak. Hier kunt u genieten van een kop koffie of thee met een lekkere ‘punt’. Nog 30 minuten wandelen en dan bent u weer terug bij de Horzikse hoeve.

Later op de dag wordt een drie gangen diner geserveerd. Het restaurant bevindt zich op 10 minuten fietsen maar er is ook genoeg parkeergelegenheid. Het diner wordt aangeboden in de vorm van een verrassingsmenu, exclusief drank. De drank tijdens het diner betaalt u achteraf in het restaurant. Bij mooi weer kunt u ook terecht op het terras.

De kosten bedragen € 50 per persoon.  Graag reserveren wij voor u dit arrangement op woensdag tot en met zondag. Wij weten dit graag 1 dag van te voren. U betaalt bij aankomst op de Horzikse Hoeve.

Belt u hiervoor met Dorine van de Westelaken (06-12389993).